ana sayfa > Benden size, Gündem-Güncel, sosyal medya, İnternet dünyası > Aşk-ı Memnu Bitti ama ne bitti!

Aşk-ı Memnu Bitti ama ne bitti!

Cuma, 25 Haz 2010
yorum ekle yorumlara git

Bu gece (24.05.2010) Türk televizyon tarihine hatta dünya televizyon tarihine adını final bölümü (Veda) ile yazdıran Aşk-ı Memnu dizisi bitti. Dizinin bittiğine bir çok kişi üzülse bile sevinenlerin sayısı da bir hayli fazlaydı. (En başında ben geliyorum) Bu dizinin tek bölümünü bile izlemedim (final bölümünü friendfeed sağ olsun anlık paylaştı (: ), kitabını okumadım ve artık adını bile duymak istemiyorum.

Dizi bitti, sevindik ama dizinin yankıları dizinin bitmesi ile beraber katlanarak arttı. Türk kullanıcıların paylaşımları twitter da “aşk ı memnu” kelimesinin trend konulara girmesini sağladı. Bunun olması için gerçekten çok fazla twit gerekiyor. Bu da yetmezmiş gibi Dünya Kupası falan dinlemeden Aşk-ı Memnu dizisi twitter Trend konularında ilk sıraya yükseldi ve Türkiye dışında da olağan üstü ilgi çekmeye başladı.

Bu başarı mıdır bilinmez ama tüm dünyada gerçekten büyük yankı uyandırdığı kesin.

Benim gözlemlerime göre Twitter’da içinde “aşk ı memnu” geçen saniyede 10-20 twit yazılıyordu. Bunun yanında retweet sayısı da çok fazlaydı özellikle ingilizce yazılan twitlerin bazılarının retweet sayısı 100′den fazlaydı.

Yani, Türkçe olmasa da şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki Türk internet kullanıcıları artı twitter’ı keşfetti. Artık sosyal medya daha güçlü! (:

Yukarıdaki şeylerin çoğunu yazmayacaktım aslında, çünkü aşağıdaki resimler her şeyi anlatıyor bence…

  1. Cuma, 25 Haz 2010 zamanında 01:57 | #1

    Bir Türk olarak bu tabloyu görmek beni çok mutlu etti : )

  2. Son_Silahsor
    Cuma, 25 Haz 2010 zamanında 02:34 | #2

    Şimdi Twitter, tek başına sosyal medya mı?

  3. Cuma, 25 Haz 2010 zamanında 03:42 | #3

    @Son Silahşör: Ben öyle bir şey demedim ki! Sadece “daha güçlü” dedim. Zaten kullanılan facebook gibi devasa bir servis vardı. (Sakın “facebook tek başına sosyal medya mı?” gibi bir şey çıkmasın. :) ) Türk kullanıcılar da sağ olsun çok aktif kullanıyorlar. Yurt dışında ise Twitter kullanılarak çok güzel işler yapıyorlar. Türkiye de artık bu işlerin içine daha fazla girebilir.

    Umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir.

  4. bilmem:)
    Cuma, 25 Haz 2010 zamanında 12:06 | #4

    walla ne diziymiş dünyayının bile dikkatini çekmiş:))))))

  5. Son_Silahsor
    Cumartesi, 26 Haz 2010 zamanında 17:16 | #5

    Ne olduğunu biliyorum. Bir tek Twitter’a bakarak sosyal medya güçlendi demek Twitter’ı sosyal medyanın kendisi olarak görmek oluyor.

  6. Cumartesi, 26 Haz 2010 zamanında 17:41 | #6

    @Son_Silahsor Ben öyle düşünmüyorum. Öyle düşünmediğim için de “daha güçlü” demek benim için o anlama gelmiyor. Senin için de o anlama gelmemesini isterim.
    Çünkü o anlama gelmiyor.

  7. Son_Silahsor
    Cumartesi, 26 Haz 2010 zamanında 18:24 | #7

    İyi bakalım, öyle diyorsan öyle olsun…

  8. Aylin Erkul
    Cumartesi, 26 Haz 2010 zamanında 23:41 | #8

    Konyadan, ailemin yanına izmir’e giderken aşk-ı memnu yayınlanıyordu. Annemlere sürekli mesaj atıyordum ne oluyor ne bitiyor diye. Böyle bir diziydi işte kendisi.

  9. Çarşamba, 30 Haz 2010 zamanında 22:30 | #9

    Aşkı memnu gana’da bir futbol takımıymış ilginç :)

  10. Pazar, 04 Tem 2010 zamanında 15:32 | #10

    @Can Dirgen

    vallaha .d

  11. Salı, 06 Tem 2010 zamanında 20:27 | #11

    Darısı yaprak dökümünün başına. O da bitse ekranlardaki aile yapısını bozan, aldatmayı normalmiş gibi gösteren bir diziden daha kurtulmuş oluruz. Gerçi bitmiş de olabilir :)

  12. Pazar, 11 Tem 2010 zamanında 10:45 | #12

    SLm. Aşktan hiç memnun olmayan birisi olarak, aşkı memnuyuda hiç beğenmemeyi tercih ettim. Hakkı devrim: “Bu romanın yazıldığı tarihte böyle bir türk ailesi yoktu, yazarı hovardanın tekiydi.” demişti. Katılıyorum şu anda da bu kadar değişmedik sanırım. Dizilere ölüm!
    Bu arada sitemi yeniden açabildim :) herşeye 0 dan baştan…

  13. Pazar, 01 Ağu 2010 zamanında 17:44 | #13

    diziden aklımda tek kalan son bölümde ismi behlül olan artistin yaban karakterine çok benzeyişi :) komik bir duruşu vardı.

  1. şimdilik geri bağlantı yok